دانلود پایان نامه دعاوی سهامداران علیه شرکت و مدیران شرکت سهامی

ساخت وبلاگ
فهرست:

مقدمه

۱٫ اهمیت تحقیق

۲٫ ضرورت تحقیق

۳٫ سؤالات تحقیق

۴٫ فرضیات تحقیق

۵٫ روش تحقیق

۶٫ ترتیب مباحث

فصل اول

کلیات

گفتار اول: تعریف و اقسام شرکت'>شرکت سهامی

گفتار دوم: مفهوم سهم و سهامدار

الف) تعریف سهم و ماهیت حقوقى آن‏

ب)  تعریف سهامدار

ج) حقوق سهامداران نسبت به شرکت

۱٫ حق سهامدار نسبت به سرمایه شرکت

۲٫حق سهامدار نسبت به سود شرکت

۳٫ حق سهامدار در اداره شرکت

گفتار سوم: تعریف دعوی و انواع آن

الف) دعاوی اصلی و مشتق

ب) دعوای مستقیم و غیر مستقیم

۱٫ دعوای مستقیم

۲٫ دعوای غیر مستقیم

گفتار چهارم: اقسام دعاوی شرکت

الف) دعاوی شرکت بر مدیران

ب)  دعوی شرکت بر سهامداران

ج) دعوى شرکت بر شخص ثالث‏

د) دعاوى مدیران بر شرکت

گفتار پنجم: ویژگی شرکت‌های سهامی

گفتار ششم: اداره شرکت سهامی

الف) جایگاه هیأت مدیره

۱٫ نظریه وکالت

۲٫ نظریه نمایندگی قانونی

۳٫ نظریه «رکن بودن» مدیران شرکت

گفتار هفتم: مبانی مسئولیت حقوقی ارکان شرکت

الف) مسئولیت‌های مدنی و کیفری در تأسیس شرکت سهامی

۱٫ مسئولیت مدنی

۲٫ مسئولیت کیفری

ب) مسئولیت‌های مدنی – کیفری ناشی از اداره شرکت

۱٫ مسئولیت مدنی مدیران و مدیر عامل

۲٫ مسئولیت کیفری مدیران و مدیر عامل شرکت

ج) مسئولیت بازرسان

۱٫  مسئولیت مدنی بازرسان

۲٫ مسئولیت کیفری بازرسان

و …

جهت مشاهده فهرست کامل مطالب این پروژه اینجا کلیک نمایید.

———-

چکیده:

در ایران شرکت سهامی به عنوان رایج‌ترین شرکت‌های تجاری در عرصه‌ی فعالیت‌های بازرگانی و یکی از شاخص‌ترین انواع شرکت‌های سرمایه، در حقوق تجارت شناخته می‌شود، و از آن‌جا که در شرکت‌های سهامی سرمایه شرکت، از طریق مراجعه به اشخاص و سرمایه‌گذاری آنان تأمین می‌شود، که از این اشخاص به عنوان شریک یا سهامدار نام برده می‌شود، لذا قانونگذار به موجب لایحه اصلاحی قانون تجارت مصوب ۱۳۴۷ مقررات ناظر به چگونگی تشکیل و فعالیت و نظارت بر عملکرد شرکت و مدیران را به ویژه در قسمت مربوط به شرکت سهامی علی‌رغم برخی کاستی‌ها به نحو مبسوط پیش‌بینی نموده تا هر چه بیشتر حقوق سهامدارن حفظ گردد.

از این رو در این قانون در خصوص مسئولیت قانونی مدیران شرکت سهامی، مقررات سخت‌گیرانه‌ای نسبت به قواعد عام حاکم بر مسئولیت مدنی وضع شده است براین اساس برای سهامداران حق اقامه دعوی پیش بینی شده است و برای مدیران، مسئولیت مدنی به دو صورت قهری و قراردادی و در مقابل سه شخص: ۱٫ شرکت. ۲٫ شرکاء یا سهامداران. ۳٫ اشخاص ثالث در نظر گرفته شده است و از لحاظ نحوه‌ی اجرا در قبال سهامداران به دو حالت عادی (شامل انفرادی و اشتراکی) و تضامنی صورت می‌پذیرد و اقامه‌ی دعوی علیه مدیران به دو صورت اصلی و مشتق یا مستقیم و غیر مستقیم ممکن است انجام گیرد و سهامداران به منظور استیفای حقوق خود می‌توانند از سازوکار قانونی برخوردار بوده و به طرفیت شرکت دعاوی انحلال، بطلان شرکت و بطلان تصمیمات و صورتجلسه مجامع عمومی مطرح نمایند و نیزمی توانند سود ومنافع حاصل از فعالیت شرکت را مطالبه نمایند. و در صورت احراز ارتکاب تخلف مدیران از مقررات و یا اهمال در انجام وظیفه می توانندخسارت ناشی از اقدامات غیر قانونی آنان را خواستار شوند.

کلیدواژه‌ها: سهامدار، دعوی سهامدار، دعاوی سهامداران، شرکت سهامی، مدیران شرکت.

مقدمه:

تردیدی نیست که امروزه شرکت‌های تجاری نقش مهم و مؤثری در عرصه‌ی اقتصادی و مناسبات بازرگانی کشورها، به ویژه در بخش خصوصی دارند. در ایران شرکت سهامی به عنوان رایج‌ترین شرکت‌های تجاری، در حوزه‌ی فعالیت‌های بازرگانی و یکی از شاخص‌ترین انواع شرکت‌های سرمایه در حقوق تجارت شناخته می‌شود شرکت سهامی همه‌ی ویژگی یک شرکت تجاری به معنای خاص را دارد و برخلاف دیگر شرکت‌ها در بازرگانی بودن آن، بدون توجه به موضوع فعالیتش هیچ‌گونه اختلافی میان حقوق‌دانان به چشم نمی‌خورد.

اهمیت سرمایه در این شرکت از یکسو و مسئولیت محدود سهامداران به میزان سرمایه‌ی آن‌ها و نیز سهولت واگذاری سرمایه از سوی دیگر، موجب گردیده است که شرکت سهامی از جایگاه و اهمیت ویژه‌ای برخوردار باشد. و از آن‌جا که در شرکت سهامی، سرمایه‌ی شرکت از طریق مراجعه‌ به اشخاص و سرمایه‌گذاری آنان تأمین می‌شود که از این اشخاص به عنوان شریک یا سهامدار نام برده می‌شود، لذا بر این اساس ظاهراً می‌توان گفت: اساس تشکیل شرکت سهامی، سهامداران می‌باشند.

گرچه در ساختار شرکت سهامی به تنهایی و مستقیماً برای سهامدار جایگاهی و کارکردی وجود ندارد و سهامداران در قالب مجامع عمومی به عنوان رکن تصمیم‌گیرنده ایفای نقش می‌نمایند ولی با این وجود، سهامدار از جهت این‌که در شرکت عضویت دارد و صاحب سهم می‌باشد، بنابراین با امعان نظر به مقرارت قانون تجارت از جمله حقوقی که دارا می‌باشد واز سهم ناشی می‌گردد – می‌توان «حق اقامه دعوی علیه شرکت و مدیران شرکت سهامی» بیان کرد که در این تحقیق سعی بر آن است که مقررات مزبور تبیین گردد.

Zahra Khoshnood...
ما را در سایت Zahra Khoshnood دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 9zkhoshnood0 بازدید : 30 تاريخ : پنجشنبه 26 بهمن 1402 ساعت: 19:52