دانلود پایان نامه رابطه عشق و بهزیستی روانشناختی با رضایتمندی از زندگی زناشویی

ساخت وبلاگ

امکانات وب

فهرست:

فصل اول : طرح تحقیق

۱-۱- مقدمه

۱-۲- بیان مساله

۱-۳- اهمیت و ضرورت موضوع تحقیق

۱-۴- اهداف تحقیق

۱-۴-۱- هدف کلی

۱-۴-۲- اهداف جزیی

۱-۵- سوالات تحقیق

۱-۶- تعاریف مفهومی و عملیاتی اصطلاحات

۱-۶-۱- تعاریف مفهومی

۱-۶-۲- تعاریف عملیاتی

فصل دوم: پیشینه تحقیق

۲-۱- پیشینه نظری

۲-۱-۱- رضایت زناشویی در خانواده

۲-۱-۲- بهزیستی

۲-۱-۲-۱- بهزیستی روانشناختی

۲-۱-۳- عشق

۲-۱-۳-۱- تقسیم بندی انواع عشق

۲-۱-۳-۲- عناصر اساسی عشق

۲-۱-۳-۳- نظریه های عشق

۲-۱-۴- رضایت از زندگی زناشویی

۲-۱-۴-۱- نظریه های مرتبط با نارضایتی از زندگی زناشویی

۲-۲- یافته‌های پژوهشی در خصوص موضوع

۲-۲-۱- یافته‌های پژوهشی داخل کشور

۲-۲-۲- یافته های پژوهشی خارج از کشور

فصل سوم : روش تحقیق

۳-۱- روش تحقیق

۳-۲- جامعه آماری

۳-۳- نمونه پژوهش و روش نمونه گیری

۳-۳-۱- تعیین حجم نمونه

۳-۴- ابزار جمع آوری اطلاعات

۳-۴-۱- پرسش نامه رضامندی زناشویی (انریچ)

۳-۴-۲– پرسش نامه بهزیستی روان شناختی (ریف)

۳-۴-۳- پرسش نامه عشق

۳-۵- روش اجرای پژوهش

۳-۶- روش آماری برای تحلیل داده ها

فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها

۴-۱- جداول فراوانی

۴-۲- سوال های تحقیق

فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری

۵-۱- بحث

۵-۲- نتیجه گیری

۵-۳- محدودیت های پژوهش

۵-۴- پیشنهادها

۵-۴-۱- پیشنهادهای پژوهشی

۵-۴-۲- پیشنهادهای کاربردی

منابع

پرسشنامه

———-

چکیده :

پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین عشق و بهزیستی روان شناختی با رضایت مندی از زندگی زناشویی انجام شد. این پژوهش از نوع کاربردی و روش آن توصیفی و از نوع همبستگی بود. اطلاعات مورد نیاز برای این تحقیق از طریق ۳ پرسش نامه کتبی جمع آوری گردیده که عبارتند از پرسش نامه رضایت از زندگی زناشویی(انریچ)[۱]، پرسش نامه بهزیستی روان شناختی (ریف ) [۲] و هم چنین پرسش نامه (عشق) که محقق ساخته است. جامعه‌ی آماری این تحقیق متشکل از کلیه زوج های ساکن در بندرعباس بود که در نهایت پرسش نامه­های ۳۶۸ نفر مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

این پژوهش دارای ۴ سوال اصلی بود که پس از تجزیه و تحلیل داده ها جواب های زیر به دست آمد: بین (عشق) و (رضایت مندی زناشویی) رابطه ی معنی داری وجود دارد، بین (بهزیستی روان شناختی) و (رضایت مندی زناشویی) رابطه ی معنی داری وجود دارد، بین (مولفه های عشق) و (رضایت مندی زناشویی) رابطه ی  معنی دار وجود دارد، بین (مولفه های بهزیستی روان شناختی) و (رضایت مندی زناشویی) رابطه ی معنادار وجود دارد. در پایان پیشنهاداتی جهت حل مشکلات زوجین و فرهنگ سازی خانواده ها داده شد.

۱-۱- مقدمه :

امروزه می توان در حوزه روان شناسی کاربردی به روان شناسی زناشویی و مشاوره خانواده تاکید نمود. در مبحث روان درمانی خانواده نیز که هم پوشی فزاینده ای با مشاوره زناشویی دارد، به بررسی ارتباط بین زوج و زوجه می توان پرداخت و با استفاده از فرآیند عشق، تفاهم و میزان صمیمیت و تعهد زوجین را به یکدیگر افزایش داد(بهادری و سیا، ۱۳۸۱).

خانواده را می توان یک واحد عاطفی و شبکه ای از روابط درهم تنیده ای دانست که از پیوند زناشویی زن و مرد بنا نهاده می شود و رضایت یک فرد از زندگی زناشویی به منزله رضایت وی از خانواده محسوب می شود و رضایت از خانواده به مفهوم رضایت از زندگی بوده و در نتیجه تسهیل در امر رشد، تعالی و پیشرفت مادی و معنوی جامعه را دربر خواهد داشت.

می توان رضایت زناشویی را به عنوان یک موقعیت روان شناختی در نظر گرفت که خود به خود به وجود نمی آید بلکه مستلزم تلاش هردو زوج است . نتایج به دست آمده نشان می دهد که عشق رابطه مستحکمی با رضایت زناشویی دارد و یکی از عوامل بسیار مهم در دستیابی به رضایت زناشویی در روابط زناشویی، عشق است(حافظی و جامعی نژاد، ۱۳۸۹).

در طی اعصار، اندیشمندان و نویسندگان کوشش نموده اند راز عشق را بگشایند. در واقع عشق همواره به موازات رشد و پیشرفت زندگی انسان، با وی همراه بوده است. در روان شناسی، اولین دیدگاه نظریه پرداز که به این زمینه علاقه نشان داد روان تحلیل گری بود. در حالی که این دیدگاه و دیدگاه های روان شناسی بالینی به طور مرتب مساله عشق را مورد بررسی و کنکاش قرار می داده اند، روان شناسی اجتماعی تجربی برای مدت زمان طولانی در به کارگیری موضوع عشق به عنوان یکی از موضوع های مهم و اساسی خود کوتاهی کرده است.

مورتی و راتزین[۱](۱۹۹۶) عقیده دارند که شاید برخی از سردرگمی ها در این زمینه، به جهت نگرش های دوسوگرایی است که علم نسبت به پژوهش عشق داشته است. ماهیت عشق از بعد روان شناختی به عنوان یک مساله قابل بحث باقی مانده است و تا چندی پیش، عشق به عنوان یک زمینه مهم پژوهشی مورد توجه قرار نمی گرفت(پاتو، ۱۳۸۱).

عوامل گوناگونی چون عوامل شخصیتی و تجارب دوران کودکی نقش به سزایی را در برقراری روابط صمیمیانه و ایجاد عشق و تفاهم در زوجین ایفا می کنند(صدقی طارمی، ۱۳۸۳). بهزیستی روان شناختی به عنوان احساس مثبت و احساس رضامندی عمومی از زندگی که شامل خود و دیگران در حوزه‌های مختلف خانواده، شغل و … است تعریف می شود.

دگرگونی و تغییر در زندگی انسان، مستلزم انطباق با شرایط است، حال آن دگرگونی خوشایند یا ناخوشایند باشد و در این بین روش های مقابله با تغییرات زندگی و تنیدگی‌های حاصل از آن بسیار متفاوت است و با توجه به نوع مقابله فرد، سلامت روانی وی تحت تاثیر قرار می گیرد. ویژگی روانی مهمی که فرد واجد سلامت می‌بایست از آن برخوردار باشد احساس بهزیستی یا رضامندی است(صادقی، ۱۳۸۸). تلاش بر آن است تا به وسیله تحقیقات منظم و تجربی و دسترسی به ساختارهای مرتبط با عشق بتوان زمینه مناسبی برای توسعه روابط عاشقانه، صادقانه و توام با تفاهم بین زوج ها فراهم ساخت(صدقی طارمی، ۱۳۸۳).

Zahra Khoshnood...
ما را در سایت Zahra Khoshnood دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 9zkhoshnood0 بازدید : 7 تاريخ : چهارشنبه 23 خرداد 1403 ساعت: 11:29